Nieuwsbrief juni 2015
View this email in your browser

Het eerste seizoen van het Concertgemaal loopt alweer bijna ten einde. We kijken terug op prachtige concerten met allen een uniek karakter, die keer op keer volle zalen trokken. Het komende concert 'Zomernachten' is bijna uitverkocht, dus ook nu is vroegtijdig boeken geboden!  En het gemaal blijft draaien.. De nieuwe reeks concerten zoomt in op de onmisbaarheid én de variëteit van elk radertje in het grote rad van het gemaal. Jong talent, topmusici, maar ook mini-festivals staan op het programma. Dat belooft een verrassend seizoen te worden!

Zomernachten - Za. 27 juni 16.00 en 20.15 uur (bijna uitverkocht)

Vandaag romantische liederen van Franse en Zweedse bodem, gezongen door mezzosopraan Helena van Heel. Zij wordt vergezeld door het GoYa Kwartet, vier strijkers van het Koninklijk Concertgebouworkest en speciaal voor de middag komt verhalenverteller Nancy Wiltink, bekend van Tuin aan Zee. Een eerdere recensie over Helena kopte met: 'Uitmuntend vocaal spel van goddelijke zangvogel'. De avond is reeds uitverkocht, maar voor het middagconcert én diner zijn nog enkele kaarten. Info & tickets concert

Performing Opera - Vrijdag 21 aug.

We openen ons nieuwe muzikale seizoen met het Grachtenfestival, dat dit jaar het thema 'expeditie' heeft. Vanaf 14 aug. kan men meer dan 250 concerten beleven. Op 21 aug. krijgen we bezoek van Performing Opera, Summer school for singers. De jongste generatie operazangers volgen een intensieve cursusweek waarbij ze begeleid worden in opera, operette, klassieke musical en muziektheater. Het Concertgemaal leent zich uitstekend als decor voor de eindpresentatie.

Programma 2015 - 2016

Topmusici, jong talent en een serie mini-festivals; het programma sluit al bijna rond. Zo is er een ‘Ode aan de nieuwe vleugel’, waarbij de piano in al zijn facetten zal schitteren. 'Maalstroom' wordt een reis door het hoofd van een componist, instrumenten staan centraal tijdens een blazers- en een strijkersfestival. Verder krijgen we bezoek van leden van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, NedPho, Geert Chartrou, Barockpuppies, Ernst Reijseger & Harmen Fraanje. En nog een hele lijst bijzondere musici, binnenkort op onze website!

De mooiste flexplekken

We hebben nog ruimte voor een aantal huurders voor flex-werkplekken. Met uitzicht op water en groen, heerlijke koffie, razendsnel internet. Als je ook wilt werken op deze prachtige locatie met andere zzp-ers, kom dan eens langs. Een ochtend of middag proefdraaien kan ook! Info werkplekken

Word ook lid!

We doen een oproep aan alle muziekliefhebbers om lid te worden van het Concertgemaal. De bijdrage van leden vormen een belangrijke basis om concerten van hoge kwaliteit te kunnen blijven organiseren. Met een lidmaatschap á 50 euro kun je in het nieuwe seizoen twee middag- en twee avondconcerten bezoeken. Leden krijgen voorrang bij het boeken van tickets voor het concert; 40 van de 60 plaatsen zijn voor leden gereserveerd.
 
lidmaatschap
Met dank aan concert sponsor: Ontwikkelingscombinatie De Bongerd.
En de partners: Hoogheemraadschap, Stadsdeel Noord, Stadsherstel Amsterdam, Bureau Broedplaatsen en Stichting Broedstraten.


Concertgemaal op Facebook       |       Doorsturen naar vriend 
 
email:
info@concertgemaal.nl

website:
www.concertgemaal.nl

 
adres:
Landsmeerderdijk 213
1035 PV Amsterdam-Noord

 
Klik hier om je account te verwijderen       |       Klik hier om je gegevens aan te passen